neděle 25. května 2014

WAKE UP WITH ME! SUMMER EDITION


Hey guys!

Nechala jsem se inspirovat řadou youtube videí, kde jejich autorky dokumentují, jak probíhá jejich ráno. Rozhodla jsem se tedy pro vás udělat malý sneak peak do mého víkendového vstávání. Během pracovních dní se toho totiž moc neděje a většinou jsem ráda, když vstanu z postele a doběhnu včas do kanceláře. Káva a další záležitosti už potom probíhají za pracovním stolem. Když mám ale volno, ráda si užívám klidného dopoledne

První věc, kterou po vykutání se z postele udělám, je zapnutí pár písniček na probrání. Momentálně ráda poslouchám Dark Horse od Katy Perry, nebo I Luh Ya Papi od Jennifer Lopez. Můj nejoblíbenější ranní song je ale jednoznačně už pár let Good Morning Baltimore z muzikálu Hairspray. Je to nesmírně milá a pozitivně laděná písnička, vždycky mi evokuje dobrou náladou.


Snídaně. Když se dostatečně proberu k životu, je čas na snídani. Většinou snídám různé druhy ovoce s jogurtem, banánové placičky s ovocem nebo vaječné bílky s toastem, když zrovna nemám chuť na něco sladkého. Dnes jsem vzala zavděk croissantem, půlkou banánu a bílým jogurtem. Poslední dobou ráda piju k snídani mangový džus, který ale z velké většiny dolévám vodou, jelikož je příliš sladký.


Shower time! Kterému samozřejmě předchází čištění zubů a tak dále. Moc si užívám letní limitovky od Balei a baví mě krásně barevné obaly. Skutečně naprosto symbolizují léto. Stejně jako tyto nové svíčky F&F Home. Mají nádhernou sladkou vůni a barvičky jsou veselé. Můj byt je víceméně celý bílý a béžový, proto sem tam vyhledávám barevnější dekorace. Po sprše je nutností tělové mléko, v tomto případě má několikaletá letní klasika - třpytivý krém od Balei. Myslím, že mě nikdy neomrzí.


Moje skincare routine není ráno nijak dramatická, především díky mé lenosti. Většinou si vystačím s Clean&Clear Morning Energy Shine Conrol, který je podle mě neskutečně cítit po alkoholu (proč?), ale dělá dobře svoji práci! Pár minut počkám a na pleť aplikuji denní krém Rose Butter od Ziaji, na který chystám brzy kompletní review. Voní přímo kouzelně po růžích a je krásně zklidňující. Potom jsou na řadě rty a můj další evergreen - jahodový balzám na rty SYX.


Na běžné lazy days to s make-upem nepřeháním. Většinou si vystačím v mým nejoblíbenějším BB creamem od L'oreal - Nude Magique BB. Má úžasné krytí a přesto není na tváři cítit. Pod oči trochu roll-on korektoru od Garnier a vše zapudrovat pomocí Les Beiges od Chanel, který slouží i jako lehký bronzer. Následuje matná krémová tvářenka od Rimmel, v odstínu Apricot Glow. Na jaře a v létě mám moc ráda oranžové a korálové barvy. Obočí vyplním světle hnědou tužkou, bohužel mi právě došla má oblíbenkyně od Alverde, tak jsem musela sáhnout po této od S-he, kterou jsem si koupila kdysi na zkoušku a příliš mě neoslovila. Víčka jen lehce přetřu stínem MAC v neutrální barvě, řasy protáhnu miniaturou od Estée Lauder a na spodní lince rozmáznu hnědou tužku od stejné značky. Na rty použiji Color Whisper od Maybelline, v barvě Coral Ambition. 


Když je potřeba, sáhnu po svých dvou nejoblíbenějších letních lacích na nehty. Sally Hansen - Coral Reef a Maybelline - Up Town Blue. Jsou překrásně výrazné a pastelové a musím říci, že drží opravdu dlouho. Na lehkém opálení vypadají úplně úžasně.


Moje nejoblíbenější vůně je momentálně Pure Seduction od Victoria's Secret. Nebudu se o těchto úžasných sprejích příliš rozepisovat, protože brzy udělám celý článek na toto téma, kde budou všechny potřebné informace. Každopádně krása s nádherou pro milovnice těžších sladkých vůní.


Stejně jako každý den, chci mít na sobě něco pohodlného v neutrálních barvách. Léto je pro mě symbolem pro krémovou barvu a tento top z H&M patří mezi moje nejoblíbenější. Doplnila jsem jej bílými kraťasy a výrazným náhrdelníkem z Lindexu. 


Za botičky jsem si zvolila tyto tělové balerínky se třpytivou špičkou. Oblíbila jsem si je na první pohled, jsou podle mě na jaro a léto ideální, jelikož se hodí k většině světlým outfitům.


Když mám chuť, zaskočím si do Starbucksu pro ledovou kávu. Už si nedávám Frapuccino, jelikož trvá věčnost než se dá normálně pít, takže si teď objednávám ledové karamelové latté. A potom spokojeně zasednu k víkendovému čtení. Mimochodem, tahle obálka s Angelinou je příšerná. Tedy, Angelina je samozřejmě krásná, ale tenhle cover je šíleně depresivní a určitě mi ani trochu nepřipomíná červen!


Další z mých víkendových činností - sledování youtube. Jsem oficiálně závislá na beauty videích a raději se neptejte kolik času jsem jim ochotna věnovat. Poslední dobou mám velmi oblíbené britské vloggerky, přece jen, je to Evropa a je mi to tak nějak bližší. 


Užívejte poslední zbytky víkendu a krásné sluneční dny!

Brzy na viděnou

neděle 11. května 2014

APRIL FAVOURITES


Hey guys!

Krásné nedělní odpoledne, doufám, že jste si užili báječný víkend!

Chtěla bych tímto pozdravit moc milou čtenářku Denisu (doufám, že si jméno správně pamatuji!), se kterou jsme se potkaly v pátek večer při nákupech.

Taky vám přijde, že rok 2014 utíká šílenou rychlostí? Každopádně čím více se blíží léto, tím je všechno optimističtější. Dubnové novinky přináším s mírným zpožděním, stále se nějak nemůžu nahodit na tu správnou blogovací notu, ale pevně doufám, že se mi to brzy zcela podaří. Objevila jsem pár novinek, ze kterých mám velkou radost. Užijte si nedělní beauty čtení :-)

Už hodně dlouho jsem hledala perfektní baby blue lak na nehty. Ne že bych za dobu svého pátrání nepotkala ani jeden, ale zkrátka to nebyla ta správná barva. Až dokud jsem neobjevila letní pastelovou kolekci laků Super Stay od Maybelline. Číslo 20, Up Town Blue, je baby blue přesně podle mých představ. Na nehtech vypadá nádherně, je sytá a zářivá. Drží opravdu hezky už několikátý den a to jsem si díky své lenosti vystačila pouze s jednou vrstvou. Určitě tyhle pastelky omrkněte.


Odličovač očí byl součástí každoročního kufříku Estée Lauder, který každoročně dostávám buď na podzim k narozeninám, nebo poté v zimě k vánocům. K jeho používání jsem se dostala ale až nyní, jelikož jsem měla ve svých líčidlech trochu nepořádek a až v posledních dnech jsem se dostala ke třídění. Je to výborná věcička, perfektně si poradí i s voděodolnou řasenkou a nedráždí oči. Zkrátka taková verze Biodermy v hezčím balení.


Samozřejmě, s příchodem léta nemůžou na žádném blogu chybět limitovky od Balei. Můj absolutní favorit je vodní meloun, stihla jsem už spotřebovat dvě balení tělového mléka. Jsou to takové malé voňavé radosti, vždycky mě moc baví, když se objeví nové vůně.


Vynikající samoopalovák od Rimmel, který jsem zmiňovala ve svém minulém článku. Má sice dost nepříjemnou vůni, ale zjistila jsem, že je cítit pouze při aplikaci, potom už vyprchá. Takže těch pár minut to určitě přežijeme. Má moc hezkou barvu, nedělá fleky, zkrátka nemám co vytknout. Navíc je sytě hnědý, takže si přesně všimnete, jestli jste někde špatně rozetřela.


Naprosto dokonalá oranžovo-červěná rtěnka od Catrice. Je to přesně ta perfektní letní oranžová, která skvěle sedí k jemně opálené pleti a doslova na vás září. Jedná se o kolekci Ultimate Colour a odstín 330 The Lips Are On Fire. Zkoušela jsem ji i na své tmavovlasé kamarádce a vypadá úžasně jak ke světlým, tak tmavým vlasům. Určitě jedna z mých nejmilejších rtěnek na aktuální sezónu.


Překrásná barva této rtěnky od Artdeca bohužel na fotce vůbec nevynikne, ve skutečnosti je to téměř neonová šťavnatá růžová. Na rtech je o něco méně výrazná než vypadá v obalu, ale i tak se jedná o výbornou rtěnku k jarnímu/letnímu líčení. Na obalu jsem našla pouze tato čísla 185.08, takže předpokládám, že byste ji pod touto šifrou mohli najít. 


Stíny od L'oreal - Color Infaillable považuji za ty nejlepší z drogérie. Přišla jsem k nim díky své mámě, která si je začala kupovat a pěla na ně samou chválu. Jsou vážně úžasné. Připomínají mi pigmenty v lehce pudrové formě, barva je super-intenzivní, drží na svém místě bez jediné chybičky, no nemám co dodat. Můj oblíbený odstín je 012 Endless Chocolat, ale neviděla jsem snad žádný, který by nebyl hezký.


Catrice kosmetiku jsem dlouhou dobu moc nevnímala, ale poslední dobou stále častěji obcházím její stojan a postupně se seznamuji s některými produkty. Moc příjemně mě překvapil tento korektor pod oči, který vykouzlí opravdu "Kardashian efekt", tedy hodně světlé okolí pod očima. Samozřejmě záleží na množství, jaké aplikujete. Ráda jej požívám i ráno, protože krásně prozáří oči a člověk nevypadá ospale.


Catrice má mimo jiné taky vynikající kajalové tužky na oči. Tuhle černou hodně používám při líčení kouřových očí, kdy jí potřu spodní část víčka a rozetřu do ztracena. Je opravdu sytě černá a krémová. Dobře drží i ve spodní lince. Určitě vyzkouším i jiné barvy, jsem s ní moc spokojená.


Už je to tři měsíce, co dávám svým vlasům absolutní odpočinek. Nebarvím, nefénuji, nežehlím, nenatáčím. Používám hodně výživných kůr a jednou za čas brazilský keratin. Vlasy jsou teď opravdu v mnohem lepší kondici, nelámou se a o docela velký kus porostly. Začínám teď trochu přemýšlet nad svou přirozenou barvou, ale to si nechám ještě hodně projít hlavou. Po každém mytí si do vlasů aplikuji tuto kůru od Gliss Kur, která se nevymývá. Vlasy jsou víc hebké a krásně voní.


Má oblíbenkyně už od loňského roku. Je to ta nejlepší růžová s modrým podtónem. Pozor, je to taková barvička ve stylu Nicki Minaj, takže ji určitě nedoporučuji na denní nošení do kanceláře. Když chcete ale na večer něco trochu odvážnějšího, s chutí do ní. Je to L'oreal Color Riche 404 - Prismatic Pink.


Stará dobrá (zaprášená) Pink Passion od ELF. Tahle tvářenka má už pěkně dlouhou historii a na youtube ji beauty vloggerky vychvalovaly už několik let nazpět. Já se k ní také moc ráda vracím, je to krásná barbie pink barva a záleží jenom na vás, jak moc intenzivní bude. 


Rozhodně nejkrásnější obálka Elle za hodně dlouhou dobu. Konečně cover, který si můžu doopravdy spojit s daným ročním obdobím. Prostě nádhera. A Eiza na obálce Cosma je naprosto k sežrání. Až doposud jsem o ní příliš nevěděla, ale je překrásná.


Tuhle skupinu vůbec neznám, nikdy jsem od ní nic neslyšela, ale songu She Looks So Perfect, prostě nemůžete utéct. Hrají ji na všech hudebních stanicích 20x denně, hrají ji v obchodech, v kavárnách, na svém instagramu si ji pobrukuje Kendall Jenner. Tak moc se mi vryla do hlavy, že už si ji pobrukuji taky a myslím, že American Apparel se rekordně zvedly tržby za spodní prádlo.


Jak vidíte, boybandy nejsou pouze pro náctileté :-)


Made In Chelsea. Miluju reality show z britského prostředí, neskutečně mě baví sledovat život v Londýně a okoli. Děj není bůh ví jaký, ale to se dá v tomto případě odpustit. Souběžně taky sleduji The Only Way Is Essex, což je úplně stejný princip, jen z jiné části Anglie. Chelsea je mi ale rozhodně mnohem bližší.


A to je vše z mých oblíbeností za měsíc duben!

Užívejte si volný den a brzy naslyšenou

čtvrtek 1. května 2014

SELF-TANNING


Hey guys!

Konečně jsem pro vás připravila plánovaný článek o samoopalovacích přípravcích. Myslím, že je na něj tak akorát čas, protože sluníčko už začíná postupně vykukovat a co nevidět přijdou na řadu šatičky a šortky. Co si budeme povídat, příjemně opálená pokožka vypadá vždy pěkně a dokáže solidárně zakamuflovat drobné nedostatky. Jak spousta z vás, mých dlouhodobých čtenářek, ví, byla jsem poměrně dlouhou dobu zapřísáhlou vyznavačkou solárií. Chodila jsem se pravidelně opalovat cca 5 let. Samozřejmě jsem nedbala dobře míněných rad o předčasném stárnutí a zdravotních rizicích, přestože jsem si jich byla dostatečně vědoma. Solárko má jednoznačnou výhodu v rovnoměrném opálení, kdy se nemusíte starat o skvrny na oblečení. Je to pohodlné a efekt je vynikající. Začátkem minulého léta mi však v hlavě sepla výstražná kontrolka a já ze dne na den přestala být návštěvnicí slunečních studií. Skutečně mě začaly děsit případné vrásky a vídávala jsem stále více a více videí o samoopalování, které zažívá nesmírný rozkvět a je dobrým a zdraví neohrožujícím řešením.

Na trhu je dnes celá řada samoopalovacích přípravků, ne vždy se cena rovná kvalitě. Do dnešního článku jsem jednoduše vybrala ty, které aktuálně vlastním a doufám, že vám moje poznatky trošku pomůžou.

Samooplaování je chvilkami malinko úmorné a musíte se připravit na to, že bílé ručníky vezmou brzy za své, stejně tak jako bílé spodní prádlo, nebo světlé povlečení. Opravdu jsem ještě nedostala do rukou samoopalovák, který vůbec nebarví. Zatím se lišili pouze tím, že některý barví víc a některý méně. Beru to ale jako součást tohoto procesu a hold teď nakupuji například bílá tílka o něco častěji než předtím. Skvrny na oblečení, povlečení a ručnících jsou pro mě asi jedinou výraznější nevýhodou, co se falešného slunce týká, ale není to přímo katastrofální. Jen je třeba s tím počítat. Přece jen, používáte něco, co povrchově "obarví" vaše tělo, je tedy logické, že se zahřátím, potem, případně fyzickou námahou půjde část této barvy dolů.

Vždy je nutné začít důkladnou sprchou a peelingem. To je skutečně základ pro co nejrovnoměrnější opálení a opravdu poznáte na vaší pokožce rozdíl. Na internetu je spousta rad, jakým způsobem roztírat samoopalovací krémy - některé radí krouživými pohyby směrem k srdci, jiné zase začínat od horních končetin a tak dále. Já osobně jsem se těmito instrukcemi nikdy neřídila a aplikuji krém pro mě klasickým způsobem, tedy od hlavy k patě. Nemyslím, že na tom nějak extra záleží, hlavní je důkladné rozetření a nevynechání míst.

Pojďme se společně podívat na několik typů samoopalovacích přípravků.


Aktuální novinka od Rimmel London. Byla jsem moc zvědavá na výsledek, protože se samoopalováky z drogérií mám většinou takovou zkušenost, že teprve po několika aplikacích začíná být trochu vidět barva, ale to už cítíte jako šlehačkou napatlaný dort. Tahle věcička slibuje matné, zdravě vypadající opálení. A já musím souhlasit. Má krásnou barvu, která je okamžitě vidět. Když například potřebujete být opálená na večer, stačí pár minut a je to na světě. Jsem moc příjemně překvapená intenzitou barvy. Aplikace není úplně na 100%, má tendenci dělat fleky, ale když si dáte záležet a budete poctivě roztírat, vše bude dobré. Varování - určitě použijte silikonové rukavice, protože šíleně barví dlaně a hnědá směs z nich nejde dolů ani po několika umytích. Vůně také není zrovna vábná, ale konkrétně s tímto nemám velký problém a překousnu to docela snadno. Ideální aplikovat po každé sprše, jelikož se snadno vymývá (zajímavé, že z dlaní ne).


Tento "make-up" pro nohy už slaví v zahraničí velké úspěchy nějaký ten pátek a v životě jsem na něj neviděla špatnou recenzi. Skutečně zakryje vady na kráse, jako jsou třeba modřiny, žilky a podobně. Nemá podle mě žádnou vůni, takže nikoho neobtěžuje. Opravdu používejte jen a pouze na nohy, jednou jsem jej ze zvědavosti nanesla na obličej a byla to hodně veselá podívaná. Na obalu je propagována odolnost proti vodě, rozhodně ale není odolný proti otěru. Nosit tedy opravdu jen k šortkám nebo šatům. Jednou jsem se potřebovala rychle převléct ze šortek do světlých kalhot, které už potom zevnitř nebyly světlé vůbec. Roztírání jednoduché, zvládne úplně každý.


Sublime body je můj nejoblíbenější samoopalovací krém z drogérie. Dobře se nanáší, neflekatí na kůži a má docela přirozenou barvu. Především, není oranžový a protože má postupnou gradaci, dobře se s ním pracuje i začátečníkům. Bohužel vám nedodá extra bronzovou pokožku, ale jen opravdu lehké opálení. Ale spotřebovala jsem těchto balení už spoustu, takže jej můžu doporučit. Ráda jej kombinuju s Fake Bake, který budu zmiňovat níže. První den nanesu Fake Bake, který dodá sytou barvu a několik dní udržuju právě Lorealem.


Už mnoho let používám na obličej samoopalovací sprej se Sephory. Má podle mě krásnou vůni, která mi připomíná kokos a nebarví ruce. Barva je vidět až po pár hodinách, takže doporučuji aplikovat večer před spaním a ráno máte zdravou barvičku. Jak už jsem říkala, zatím nikdy neudělal fleky na povlečení, ani na tváři :) Síla opálení je tak střední, záleží samozřejmě na tom, kolik produktu aplikujete. Vždy jsem s ním byla naprosto spokojená. 


Můj aktuálně nejoblíbenější samoopalovák. Je ve formě spreje a je opravdu, opravdu hnědý. Což je výhoda, protože při aplikaci dobře vidíte vynechaná místa. Byla jsem vždy zvyklá, že samoopalovací přípravek se má do pokožky opravdu silně vmasírovat, ale pozor. U tohoto produktu to neplatí. Čím více jsem "tlačila", tím více zůstávaly na kůži fleky a já už z toho byla zoufalá. Nakonec jsem přišla na to, že stačí úplně jemně rozetřít a efekt je dokonalý. Dávám si jej vždy před spaním a ráno jsem skutečně hnědá. Má nejlepší výsledek s jakým jsem se setkala, krásná sytá barva. Okamžitě zasychá, nelepí a na pokožce jej necítím. Občas udělá fleky na bílém oblečení a na ložním prádle, ale s tím jsem smířená. 


Fake Bake 60 minutes má víceméně stejný výsledek jako Flawless, jen s tím rozdílem, že zabírá do hodiny. Z mých zkušeností říkám, že barva se rozvine úplně spíše tak do dvou hodin. Taktéž okamžitě zasychá a můžete se potom rychle bez problémů obléci. Značku Fake Fake nakupuji přes Parfums.cz, bohužel hodně jejich produktů často nebývá na skladě, takže se snažím i přes zahraniční e-shopy. 


NEKUPOVAT

Konec článku věnuji kategorii produktů, které bych si znovu rozhodně nekoupila.

Samoopalovák od Oriflame má u mě zásadní problém - nebarví. Nanesla jsem si na tvář opravdu štědrou vrstvu, ale ráno jsem si nepřipadala ani o odstín tmavší. Mám zkrátka pocit, že nefunguje.


Bronzer na tvář od Yves Rocher není úplně zlý, ale rozhodně má lepší výsledky jeho "verze na tělo". Tento mi připadá hodně nevýrazný a smývá se hned po prvním kontaktu s vodou. 


Užívejte první Máj!